1000 g hovädzieho mäsa
1000 g zemiakov
1 zelená paprika
2 paradajky
250 g cibule
2 strúčiky cesnaku
100 g bravčovej masti
1000 ml hovädzieho vývaru
2 lyžice mletej červenej papriky
rasca
soľ.
Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti podusíme nakrájanú cibuľu dozlata
pridáme mletú červenú papriku
nakrájané mäso a opekáme na miernom ohni za stáleho miešania
až kým sa šťava nevydusí na tuk. Potom prilejeme trochu vývaru
pridáme vymiešaný cesnak a trochu mletej rasce
osolíme a prikryté pomaly dusíme. Zmes občas premiešame a podľa potreby dolejeme vývar
aby mäso bolo takmer ponorené. Asi po hodine
keď je už mäso mäkké
vývar necháme vyvariť
pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky
nakrájanú zelenú papriku a rozštvrtené paradajky
všetko zalejeme zvyškom hovädzieho vývaru
podľa potreby dolejeme horúcu vodu a varíme
až kým zemiaky nezmäknú. Do kotlíkového guláša môžme na konci varenia pridať aj halušky
ktoré sa v ňom uvaria za 5 minút. Pred podávaním guláš ešte podľa chuti dosolíme
prípadne ochutíme pálivou mletou červenou paprikou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.