5 žĺtkov
pol pohára madeiry
4 lyžičky kryštálového cukru.
5 žĺtkov vymiešame so 4 lyžicami kryštálového cukru na bielu masu. Vzniknutú masu ďalej šľaháme metličkou alebo drevenou vareškou a prilievame k nej madeiru. Preložíme na sporák a nad plameňom metličkou šľaháme dovtedy
kým nevznikne pena. Masa nesmie vrieť! Omáčku podávame ihneď po spenení
preto ju pripravujeme tesne pred podávaním.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.