2 žĺtky v mixéri zľahka vymiešame a lyžicou octu alebo citrónovej šťavy
so štipkou cukru
soli a mletého čierneho korenia. Ďalej šľaháme a po kvapkách prilejeme pohár rastlinného oleja.
Kedy sa majonéza vydarí? Dôležité je
aby mali všetky prísady rovnakú teplotu - okolo 15 oC. Olej pridávame po lyžičkách a čakáme
kým sa zmieša s vajcom. Tempo miešania zrýchlime až na záver. Tekutiny
napr. citrónovú šťavu alebo vodu na zriedenie
pridávame až na koniec.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.