200 g syra mozarella (alebo iného mäkkého syra)
40 g parmezánu
300 ml sladkého mlieka
80 g masla
4 paradajky
400 g makarónov
1 lyžica podusenej cibule
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ.
V hrnci roztopíme maslo
pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku
ktorú zalejeme mliekom a za stáleho miešania krátko povaríme. Potom pridáme mozarellu (alebo iný mäkký syr) spolu s nastrúhaným parmezánom a osobitne opražnú cibuľu
všetko osolíme
okoreníme a za stáleho miešania varíme
až kým sa mäkký syr celkom nerozvarí. Potom syrovú zmes odstavíme z ohňa a primiešame makaróny
ktoré sme predtým nalámali na kúsky a uvarili v osolenej vode. Polovicu takto pripravenej zmesi urovnáme do vymasteného hrnca
na ňu rozložíme polovicu paradajok nakrájaných na kolieska
na ne uložíme druhú polovicu makarónovej zmesi a navrch ešte zvyšok paradajok. Zapekáme v mierne vyhriatej rúre asi 30 minút (povrch musí trochu zhnednúť).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.