2 žĺtky
50 ml smotany
150 g margarínu
300 g hladkej múky
60 g práškového cukru
pol balíčka prášku do pečiva
na hrot noža soľ. Plnka: 50 g maku
sneh z bielkov
50 g masla
100 g piškótových omrviniek
150 g práškového cukru
citrónová kôra.
Z múky
cukru
margarínu
soli
žĺtkov
smotany a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Chvíľu ho necháme stáť
potom ho rozdelíme na 2 časti
vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech. Potrieme lekvárom a makovou plnkou
prikryjeme druhou časťou cesta
povrch popicháme vidličkou a v mierne teplej rúre upečieme. Plnka: Maslo vymiešame s cukrom
pridáme mletý mak
omrvinky
nastrúhanú citrónovú kôru
z bielkov ušľahaný tuhý sneh a dobre premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.