750 g očistenej makrely
60 ml červeného vína
90 g cibule
125 g zelenej papriky
125 g paradajkového pretlaku
15 g hladkej múky
60 g oleja
kečup
práškový cukor
soľ.
Očistené makrely osolíme
opečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách dočervena. Do zostávajúceho oleja pridáme múku
cibuľu
paradajky
paradajkový pretlak
kečup
soľ
cukor
červené víno
podľa potreby rozriedime vodou alebo vínom a všetko dusíme. Pečené makrely vložíme do zeleninovej omáčky
v ktorej ich necháme 2 až 3 dni preležať. Pred podávaním makrelu aj so zeleninovou omáčkou ohrejeme v rúre a podávame s varenými zemiakmi. Makrelu môžme podávať i na studeno. %
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.