2 makrely
cibuľa
2 póry
olej
1 mrkva
3 strúčiky cesnaku
soľ
kari
sójová omáčka
lyžica cukru
lyžička škrobu
glutaman sódny (pol pomaranča)
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke
pridáme na kolieska pokrájaný pór
cesnak rozotretý zo soľou
pridáme cukor
podľa potreby podlejeme trochou vody
pridáme kari a sójovú omáčku (1 lyžicu)
pridáme na menšie kúsky nakrájanú makrelu a podusíme asi 5 minút. Pripravíme si záliv s 4 dcl vody
škrobu
glutamanu a 1 lyžice sójovej omáčky. Krátko pred ukončením zalejeme a dodusíme. Po odstavení pokvapeme olejom. Varianta - pri dusení pridáme na kúsky nakrájaný pomaranč.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.