4 makrely po 300 g
2 strúčiky cesnaku
šťava z 2 citrónov
pohár oleja
pár kvapiek worcestrovej omáčky
zelená petržlenová vňať
1 lyžica oregana
1 lyžica bazalky
1 lyžica tymianu
mleté čierne korenie
soľ.
Kuchynsky upravené makrely umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou asi 30 minút. Potom ich naplníme zelenou petržlenovou vňaťou. Olej zmiešame s nasekanými bylinkami a cesnakom rozotretým so soľou. Ryby niekoľkokrát priečne narežme a natrieme marinádou. Upečieme v rúre alebo na grile a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.