2 makrely
200 ml dezertného červeného vína
hydinový vývar
2 lyžice masla
2 lyžice oleja
2 lyžice kečupu
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
1 lyžica citrónovej šťavy
2 bobkové listy
tymian
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Vyčistené makrely osolíme
okoreníme a do brušných otvorov vložíme maslo. V rozohriatom oleji speníme nakrájanú cibuľu a rozotretý cesnak
pridáme makrely a zo všetkých strán opečieme. Pridáme bobkové listy
tymian
podlejeme vínom a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame hydinovým vývarom. Keď sú makrely mäkké
primiešame kečup rozriedený citrónovou šťavou a krátko zohrejeme. Dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.