2 makrely
4 paradajky
olej na vymastenie pekáča
5 cibúľ
hydinový vývar
1 citrón na obložnie
citrónová šťava
mletá rasca
soľ.
Vyčistené a umyté makrely osolíme a posypeme rascou. Vložíme ich do vymasteného pekáča
obložíme kolieskami zo 4 cibúľ
podlejeme vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia podlievame citrónovou šťavou. Mäkké makrely obložíme pokrájanými paradajkami premiešanými s nadrobno pokrájanou cibuľou a vložíme naspäť do rúry. Krátko zapečieme. Podávame s čiernym chlebom alebo s uvarenými zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.