2 lyžice mandľového krému
120 ml šľahačkovej smotany
100 g horkej čokolády
100 g mliečnej čokolády
2 lyžice medu
brandy (alebo rum).
Mandľový krém spolu so smotanou za stáleho
intenzívneho miešania pomaly zohrejeme (nevaríme) v panvici na fondue na sporáku. Horkú a mliečnu čokoládu polámeme na kúsky
za stáleho miešania rozpustíme v mandľovej smotane. Primiešame med. Ochutíme brandy alebo rumom. Fondue necháme ďalej slabo vrieť na variči. Podávame s bielym chlebom
pieskovým koláčom
kúskami broskýň
kúskami ananásu
hrozna
mesiačikmi mandarínok
jemnými keksami a podobne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.