5 žĺtkov
5 bielkov
200 g mletých mandlí
100 g jemnej horkej čokolády
10 g lúpaných mandlí
100 g cukru
štipka soli.
Žĺtky s polovicou cukru a soľou vytrieme do peny. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Opatrne zmiešame žĺtkovú penu a bielkový sneh a zapracujeme mandle. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a naplníme cestom. Pečieme 5 minút pri výkone 360 W
potom mikrovlnnú rúru prepneme na výkon 600 W a za 5 minút dopečieme. Koláč vyberieme z rúry
necháme 5 až 10 minút vychladnúť
potom ho vyklopíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť. Mriežku postavíme na kus alobalu. Čokoládu polámeme
dáme do malej misky a roztápame 1 minútu pri výkone 600 W. Čokoládovú polevu rovnomerne natrieme na zákusok a ozdobíme mandľami. Tip: Zákusok môžme ozdobiť aj kandizovaným ovocím. Do cesta pridáme aj 1 veľkú nastrúhanú karotku a pol čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.