250 ml šľahačky
1 lyžica masla
50 ml pomarančového likéru (alebo čerešňovice)
100 g nasekaných mandlí
kandizované ovocie (alebo malé čokoládové cukríky) na ozdobenie
3 lístky žlatíny
1 lyžica oleja
100 g práškového cukru.
Na panvici roztopíme maslo
pridáme cukor
necháme ho roztopiť a trocha skaramelizovať. Potom za stáleho miešania prisypeme mandle nasekané nadrobno
zmes urovnáme na plech vymastený olejom
necháme vychladnúť a podrvíme. Želatínu rozmiešame v 2 lyžiciach chladnej vody a necháme ju napučať. V hrnčeku zohrejeme zmes z niekoľkých lyžíc smotany a pomarančového likéru. Pridáme napučanú žlatínu a za stáleho miešania ju necháme roztopiť. Zvyšnú šľahačku ušľaháme. Podrvenú mandľovú hmotu presypeme do misy
pridáme ušľahanú šľahačku
roztopenú žlatínu a premiešame. Zmes urovnáme do širokých pohárov a ozdobíme kandizovaným ovocím.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.