100 g marcipánovej hmoty
6 vajec
250 g mäkkého masla
250 g cukru
l lyžičku kypriaceho prášku
100 g mletých mandlí
100 g polohrubej múky
100 g celozrnnej múky.
Okrem toho:
tuk na vymastenie formy
mandľové lupienky
práškový a vanilínový cukor na posypanie.
1. Rúru na pečenie predhrejeme na teplotu 200 °C. Formu na bábovku natrieme tukom a posypeme mandľovými lupienkami. Marcipánovú masu nakrájame na drobné kúsky.
2. Vajcia s maslom
cukrom
kypriacim práškom a nakrájanou marcipánovou masou vymiešame do peny.
3. Obidva druhy múky zmiešame a po lyžiciach pridávame do masy. Prisypeme mleté mandle
premiešame. Naplníme formu na pečenie.
4. Koláč pečieme pri teplote 180 °C asi 55 minút.
5. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.