500 g marhúľ
120 g cukru
125 ml vody
20 g škrobovej múčky
3 lyžice bieleho vína
1 lyžica marhuľovice.
Marhule umyjeme
osušíme
prepolíme a vyberieme kôstky. Polovice dáme do hlbokej nádoby. Pridáme cukor
vodu a biele víno a všetko varíme 5 minút pri výkone 600 W. Kúsky
ktoré ostali tvrdé
vyberieme a nakrájame na rezance. Ostatné marhule varíme ďalších 5 minút pri výkone 600 W. Uvarené prepasírujeme cez jemné sito. Marhuľové pyré vymiešame so škrobovou múčkou a marhuľovicou. Varíme 2 minúty pri výkone 600 W. Pridáme marhuľové rezance. Krémom naplníme ozdobné poháre a na niekoľko hodín vložíme do chladničky. Podávame vychladené a ozdobené šľahačkou. Tip: Túto lahôdku rovnako dobre pripravíme z rebarbory
sliviek alebo citrusových plodov. Na rebarboru potrebujeme viac cukru
trochu citrónovej šťavy a alkohol vynecháme. Slivky miešame so slivovicou a do citrusových plodov môžme kvapnúť trocha ginu alebo pomarančového likéru.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.