120 g šampiňónov
2 papriky (asi 400 g)
250 g mrkvy
40 g zelených olív (najlepšie plnených mandľami)
1 lyžica kapary
3 lyžice oleja
1 lyžica octu
5 lístkov sušenej šalvie
mleté čierne korenie
soľ. Marináda: 5 lyžíc bieleho vína
pol viazaničky petržlenovej vňate
3 lyžice oleja
5 lyžíc octu
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Papriku očistíme
umyjeme a nakrájame na rezance. Šampiňóny očistíme a umyjeme. Mrkvu očistíme
umyjeme
nakrájame na paličky a 1 minútu varíme vo vriacej
osolenej vode. Zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Na panvicu dáme 1 lyžicu oleja
pridáme papriku
mrkvu a chvíľu opražíme. Pridáme ocot
šalviu
osolíme a okoreníme. Dusíme asi 5 minút. Šampiňóny dusíme zvlášť na 2 lyžiciach oleja asi 3 minúty. Osolíme a okoreníme. Do hlbšej misy dáme zeleninu
olivy a kapary (tie môžme vynechať). Všetky prísady na marinádu zamiešame
ochutíme a zalejeme zeleninu. Necháme pôsobiť 2 až 3 hodiny. Podávame posypané umytou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.