4 kuracie prsia
150 g zeleného hrášku
20 g čiernych čínskych húb (mu-er)
50 ml ryžového vína (alebo vína typu sherry)
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžička masoxu
6 lyžíc oleja
na hrot noža ďumbieru
soľ. Marináda: 50 ml ryžového vína
1 lyžica hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.
Kuracie prsia očistíme
vykostíme a nakrájame na kratšie prúžky. Marinádu pripravíme zmiešaním ryžového vína
múky
soli a mletého bieleho korenia
nalejeme ju na nakrájané mäso
zakryjeme vrchnákom a necháme odležať asi 15 minút. Medzitým namočíme zelený hrášok a čierne čínske huby nakrájané na menšie kúsky. Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja
pridáme hrášok s hubami a za stáleho miešania krátko opečieme. Potom osolíme a vyberieme z panvice. Zvyšný olej na panvici znova rozpálime
vložíme doň kuracie prsia aj s marinádou a dobre ich opečieme. Potom pridáme odkvapkaný hrášok a huby
prilejeme sójovú omáčku
ďumbier a masox roztopený v troche vody. Nakoniec prilejeme ryžové víno alebo jeho náhradu a za stáleho miešania krátko povaríme. Podávame s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.