1000 g sardiniek
200 ml olivového oleja
100 ml vínneho octu
3 strúčiky cesnaku
pol viazaničky petržlenovej vňate
pol cibule
pol citróna
1 čajová lyžička cukru
1 byľ rozmarínu
3 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.
Sardinkám odrežme hlavy
potom ich umyjeme a osušíme. Potrieme ich olejom
osolíme
okoreníme a ugrilujeme. Môžme ich aj obaliť v múke a opražiť na oleji. Grilované
opražné sardinky uložíme do hlbokej misy. Pripravíme marinádu. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak
primiešame nasekanú petržlenovú vňať a odložíme z ohňa. Cibuľový základ zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou
cukrom
rozmarínom a bobkovými listami. Prilejeme ocot a dôkladne zamiešame. Sardinky zalejeme marinádou
prikryjeme a dáme vychladiť. Marinované sardinky možno podávať za 24 hodín a udržia sa i niekoľko dní.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.