600 g teľacieho stehna
50 g šunky
80 g slaniny
50 g zeleniny
cibuľa
3 lyžice oleja
1 citrón
zelená petržlenová vňať
5 zrniek čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Teľacie stehno nakrájame
naklepeme a prešpikujeme slaninou nakrájanou na prúžky. Dáme do hrnca s nakrájanou cibuľou
pridáme zelenú petržlenovú vňať
soľ a celé čierne korenie. Potom mäso pokropíme šťavou z citróna a olejom a marinujeme asi 24 hodín
pričom mäso častejšie obraciame. Nádobu vymastíme maslom
vyložíme slaninou nakrájanou na lístky
šunkou a kúskami koreňovej zeleniny a poprášime mletým čiernym korením. Pridáme marinované mäso
podlejeme a dusíme asi 15 minút. Potom prilejeme vývar a mäso pri častom polievaní dusíme. Keď je mäso mäkké
nakrájame ho a na mise ho polejeme precedenou šťavou a ozdobíme kyslými uhorkami alebo nakladanou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.