4 bravčové bifteky po 250 g
4 strúčiky cesnaku
1 čili paprička
250 ml olivového oleja
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
pol zväzku bazalky
pol zväzku oregana
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 čajová lyžička čierneho korenia pomletého nahrubo
lyžica soli.
Bifteky umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Olej rozpálime v hrnci
pridáme nasekanú čili papričku
cesnak rozotretý so soľou
citrónovú kôru
nasekané bylinky
mletú červenú papriku a čierne korenie. Hneď odstavíme z ohňa a olej necháme vychladnúť. Bifteky dáme do vhodnej nádoby a zalejeme olejom. Marinujeme na chladnom mieste alebo v chladničke minimálne 2 dni. Potom vyberieme a opečieme na panvici alebo grile. Podávame s cestovinami alebo hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.