1 králik
300 ml bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
200 ml oleja
100 ml mäsového vývaru
100 ml vínneho octu
1 vetvička rozmarínu
na hrot noža mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli.
Králika umyjeme
osušíme a rozdelíme na porcie
ktoré namočíme na asi 12 hodín do marinády pripravenej z rozotretého cesnaku
vetvičky rozmarínu
octu a oleja
pričom kúsky mäsa občas obrátime. Potom jednotlivé porcie králika opečieme v rozpálenom oleji zo všetkých strán dohneda. Osolíme
okoreníme
prilejeme víno
zakryjeme a dusíme na miernom ohni asi 45 minút (podľa veľkosti porcií). Počas dusenia prilievame podľa potreby trochu mäsového vývaru.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.