600 g rybieho filé
200 ml sladkého mlieka
nastrúhaný kokos
4 paradajky
hlávkový šalát
1 zväzok mladej cibuľky
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
šťava z 2 citrónov
ďumbier
na hrot noža kurkumy
mleté čierne korenie
soľ.
Podusené filé nakrájame na malé kocky
urovnáme do misy
osolíme a hodne pokvapkáme citrónovou šťavou. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska
rozložíme na filé
posypeme ďumbierom a mletým čiernym korením
misu zakryjeme a necháme cez noc odležať v chladničke. Na druhý deň dáme do mixéra mlieko
rozotretý cesnak
kurkumu
nastrúhaný čerstvý kokos a všetko spolu zmixujeme. Na misu urovnáme najprv listy hlávkového šalátu
na ne dáme marinované filé
okolo poukladáme mladú cibuľku nakrájanú aj s vňaťou
olúpané paradajky nakrájané na štvrťky a všetko polejeme rozmixovaným cesnakovým mliekom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.