Cesto:
400g hladkej múky
250g práškového cukru
1 hera
1 kypriaci prášok do perníku
3 lyžice medu
3 vajcia
Krém:
1 plechovka kondenzovaného mlieka (Salko)
1 veľké maslo (250g)
Salko ponoríme do vody a varíme ho 3 hodiny. Čas je potrebné dodržať. Potom ho necháme vychladnúť. Rozmixujeme s maslom a krémom natierame upečené pláty.
Heru si rozpustíme vo vodnom kúpeli
pridáme vajcia a elektrickým mixérom na najnižších otáčkach ich rozmiešame
pridáme múku
cukor
med a kypriaci prášok do perníku. Miešame asi 10 minút. Vznikne žltohnedá hmota ako vidíte na fotke.
Zoberieme papier na pečenie a obkreslíme si tortovú formu
ideálne by bolo keby ste na jeden plech mohli dať piecť 2 kusy. Môžete kľudne zvoliť aj iný tvar.
Pomocou stierky cesto rozotriete na papier
podľa možnosti čo najtenšie. Cesto by malo presahovať okraj nákresu aspoň 1 cm. Z pripraveného cesta upečiete približne 6 plátov.
Pečieme pri 170°C (teplovzdušná 150°C) 6-10 minút (ja som to piekol v teplovzdušnej rúre pri 150°C 6 minút a bolo to akurát).
Upečené pláty natrieme krémom a ukladáme ich na seba. Presahujúce okraje odrežeme ale inak upravíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.