800 g bravčového stehna (alebo pleca)
250 g slaniny
1700 g listov kyslej kapusty
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Bravčové mäso nakrájame na malé kocky. Podobne nakrájame i slaninu (môž byť aj údená bez kož)
osolíme
okoreníme
opaprikujeme a premiešame. Z kapustných listov vyrežme hrubé časti
do každého z nich vložíme 4 až 5 kúskov mäsa a slaniny a zvinieme. Kapustné guľky poukladáme do hrnca
medzi ne položíme kúsky slaniny
podlejeme teplou vodou a dusíme na miernom ohni. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.