500 g bravčového
teľacieho a údeného mäsa
maslo
1 pohár červeného dezertného vína
50 ml vodky
500 g kyslej kapusty
500 g čerstvej kapusty
sušené hríby
2 jablká
1 cibuľa
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
Na masle opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno
pridáme bravčové mäso nakrájané na kocky a udusíme. Medzitým povaríme v osolenej vode čerstvú kapustu nakrájanú na rezance
pridáme nakrájané teľacie mäso a prikryté spolu udusíme. Zvlášť povaríme kyslú kapustu spolu s údeným mäsom
so všetkými koreninami
sušenými hríbami a kolieskami jabĺk. Do pekáča vložíme najprv podusené bravčové mäso
potom uvarenú čerstvú kapustu s teľacím mäsom a nakoniec kyslú kapustu s údeným mäsom. Všetko opatrne premiešame
podľa chuti ešte okoreníme
dosolíme a pomaly dusíme na miernom ohni
až kým všetko mäso nezmäkne. Odstavíme z ohňa
prilejeme víno
vodku a premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.