600 g hovädzieho mäsa bez kosti
100 g údeného bôčika
200 ml bieleho vína
750 g zemiakov
250 g koreňovej zeleniny (mrkva
zeler
petržlen)
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
400 ml vývaru (instant)
olej
petržlenová vňať
kôpor
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Spolu s bôčikom ho upečieme v rozpálenom oleji. Do hlbokého - najlepšie kameninového - pekáča naukladáme striedavo vrstvy mäsa
plátky zeleniny
cibule
cesnaku a na kocky nakrájané zemiaky. Posypme soľou a mletým korením. Zalejeme vývarom a vínom
posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom. Pečieme prikryté v stredne vyhriatej rúre asi 3 až 4 hodiny. Podávame s chlebom alebo so zeleninovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.