Pripravujeme ju z hovädzieho
teľacieho a bravčového mäsa (z každého druhu približne rovnaký diel). Mäso pomelieme
osolíme
okoreníme a dusíme na masti spolu s cibuľou nakrájanou nadrobno. Medzitým uvaríme olúpané zemiaky do polomäkka. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme ju hovädzím vývarom
dobre rozšľaháme a okoreníme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Olúpané baklažány a tvrdé paradajky nakrájame na kolieska. Do pekáča vymasteného masťou postupne poukladáme udusené mäso
napoly uvarené zemiaky
nakrájanú zeleninu a všetko zalejeme omáčkou pripravenou zo zápražky. Povrch husto posypeme nastrúhaným syrom a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 30 minút. Podávame s chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.