600 g rozličného mäsa pomletého spolu so 100 g šunky
100 g čerstvých húb
1 vajce
maslo na vymastenie plechu
1 vajce na potretie
tvrdý syr
niekoľko lyžíc kyslej smotany
200 g masla
1 cibuľa
275 g hladkej múky
zelená petržlenová vňať
mleté biele korenie
soľ.
Z múky
zo soli
z masla
vajca a kyslej smotany vypracujeme hladké cesto
ktoré necháme odpočívať na chladnom mieste asi 1 hodinu. Potom ho vyvaľkáme na 2 posúchy
jeden dáme na vymastený plech
rozotrieme naň mäsovú plnku
zakryjeme druhým posúchom
povrch potrieme vajcom a v dobre vyhriatej rúre upečieme dozlata. Plnka: Na roztopenom masle podusíme očistené a nasekané huby
pridáme mäso pomleté spolu so šunkou
cibuľu nasekanú nadrobno a nasekanú zelenú petržlenovú vňať
všetko osolíme
okoreníme
primiešame nastrúhaný syr a spolu krátko opečieme. Podávame horúce.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.