500 g bravčového teľacieho (alebo hydinového mäsa)
2 lyžice margarínu
1 cibuľa. Omáčka: 200 ml bieleho vína
200 ml sladkej smotany
1 lyžica vegety
100 ml mäsového vývaru
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ. Vložka: 300 g šampiňónov
40 g masla.
Mäso vykostíme
nakrájame na rezance a opečieme na spenenej nastrúhanej cibuli zo všetkých strán. Potom ho vyberieme a na zvyšnom tuku povaríme biele víno
mäsový vývar a vegetu. Keď omáčka zhustne
prilejeme sladkú smotanu
okoreníme a osolíme. Potom do teplej omáčky vložíme opečené mäso a prehrejeme ho
ale už nevaríme. Nakoniec primiešame osobitne podusené malé šampiňóny. Podávame s opečenými zemiakmi
rezancami alebo ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.