Do väčšieho množstva vriacej vody vložíme malé kúsky rôzneho mäsa: teľacinu
baraninu
bravčové nožičky
uši
rypák
zvyšky zo zveriny a hydiny. Počas varenia stále zberáme penu. K polomäkkému mäsu pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a všetko spolu uvaríme domäkka. Mäkké mäso vyberieme na jednu misu
zeleninu na druhú
polievku precedíme a k mäsu podáme ešte osobitne uvarenú paradajkovú omáčku. V Španielsku do zeleniny pridávajú aj cizrnu - strukovinu
ktorá sa podobá nášmu hrachu
len má hranatý tvar.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.