300 g hovädzieho pleca
500 g hovädziny (nožičky)
300 g bravčových rezňov
3 rozsekané hovädzie kosti
250 g kuracích pečení
2 špikové kosti
1 zväzok polievkovej zeleniny
5 zrniek bieleho korenia
mleté čierne korenie
1500 ml slanej vody
soľ.
Zeleninu očistíme
umyjeme
nahrubo nakrájame. Nožičky
hovädzie kosti a špikové kosti umyjeme. Spolu s polievkovou zeleninou dáme všetko do osolenej vody. Pridáme korenie
vodu a pomaly privedieme do varu
zoberieme penu
necháme variť na strednom plameni asi 2 hodiny (z času na čas prípadne znova pozbierame penu). Vývar prelejeme cez sito do hrnca na fondue
znova dobre osolíme a korením dochutíme. Mäso umyjeme
prípadne odstránime šľachy z kuracích pečení
mäso nakrájame na približne 2 cm kúsky
uložíme na misu. Podľa ľubovôle napichujeme na vidličky po 1 až 2 kúskoch mäsa
varíme vo vývare. Podávame s jablkovo - figovým čatní
marhuľovou omáčkou s karí
sladkokyslou jablkovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.