500 g baranieho mäsa
1 vajce
1 sušená chilli paprička
1 čerstvá feferónka
200 g tvrdého chleba
2 lyžice oleja
1000 ml mäsového vývaru
2 cibule
pol čajovej lyžičky práškového cukru
1 čajová lyžička mletého ďumbieru
na hrot noža škorice
trocha kardamónu
trocha kurkumy a rasce
1 čajová lyžička koriandra
1 čajová lyžička karí
3 klinčeky
2 čajové lyžičky nastrúhaného čerstvého kokosu
soľ.
Mäso zbavíme tuku
odblaníme a dva razy pomelieme. Pridáme nastrúhaný tvrdý chlieb
mletú chilli papričku
vajce
ďumbier
škoricu
kardamón a soľ. Všetko spolu dobre premiešame a necháme odležať v chlade asi 1 hodinu. Do mäsového vývaru pridáme nakrájanú cibuľu opražnú na oleji
nasekanú čerstvú feferónku
kurkumu
rascu
koriander
karí a klinčeky
podľa chuti osolíme
osladíme a varíme. Do vriaceho vložíme guľky sformované z mäsovej zmesi a varíme asi 15 minút. Podávame posypané nastrúhaným čerstvým kokosom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.