750 g jahňaciny
2 vajcia
250 g uvarenej mrkvy
2000 g varenej ryž
strúčiky cesnaku
mleté korenie
karí korenie
10 lyžíc sezamových zrniečok
1000 ml rastlinného oleja
soľ.
Jahňacinu opláchneme pod tečúcou studenou vodou
osušíme
zbavíme tuku a blán. Spolu s mrkvou jemne pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cesnak olúpeme
prelisujeme a spolu s ryžou a vajciami pridáme k mäsovej mase. Premiešame a ochutíme soľou
mletým korením a karí korením. Opäť dobre premiešame. Z mäsovej hmoty vyformujeme asi 50 guliek o veľkosti orecha
polovicu z nich obalíme v sezamových zrniečkach. Olej alebo tuk rozohrejeme v hrnci na fondue. Hrniec postavíme na varič
guľky postupne vyprážame v horúcom tuku vždy asi 5 minút. Dáme odkvapkať na papierové obrúsky. Podávame horúce. Podávame s plackovým chlebom
miešanou zeleninou
marhuľovou omáčkou s karí
čínskou sladkoostrou omáčkou
omáčkou kešu
orechovo - jogurtovým krémom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.