250 g baranieho mäsa
5 vajec
20 g masla
100 g šošovice
6 až 8 sušených sliviek
1 lyžica hrozienok
1 lyžica olúpaných nasekaných mandlí
2 cibule
50 ml oleja
300 ml mäsového vývaru
1 lyžica octu
šťava z 3 citrónov
100 g práškového cukru
na hrot noža pomletého klinčeka
kardamónu
škorice a šafranu
soľ.
Mäso nakrájame na kocky
trochu zalejeme vodou
pridáme šošovicu
soľ
všetky koreniny a uvaríme domäkka (asi 1 hodinu). Potom zmes precedíme a vývar odložíme. Mäso a šošovicu pomelieme. 4 vajcia uvaríme natvrdo
olúpeme a nasekáme. Odkôstkované sušené slivky a umyté hrozienka nasekáme
zmiešame s uvarenými nasekanými vajciami
pridáme surové vajce
nasekané mandle a všetko premiešame s pomletým mäsom a šošovicou. Zo zmesi sformujeme guľky
ktoré opečieme na rozpálenom oleji. Mäsový vývar
ocot
citrónovú šťavu
cukor a štvrtinu z odložného vývaru
v ktorom sa varilo mäso so šošovicou
premiešame
trocha povaríme a podľa chuti osolíme. Do omáčky vložíme opečené guľky a trocha zohrejeme. Podávame s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.