400 g hovädzieho mäsa bez kostí
200 g ryž
polovica malej čerstvej uhorky
2 zelené papriky
2 mrkvy
2 lyžice sójovej omáčky
2 cibule
1 cesnak
2 lyžice oleja
200 ml mäsového vývaru
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 1 lyžica sójovej omáčky
2 mrkvy
500 ml mäsového vývaru
1 lyžička octu.
Mäso nakrájame na malé kúsky a opečieme v rozpálenom oleji zo všetkých strán. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a vymiešaný cesnak. Keď je mäso už skoro mäkké
pridáme uhorku nakrájanú na kolieska
nasekanú zelenú petržlenovú vňať
očistené zelené papriky nakrájané na prúžky a za častého premiešania dusíme. Potom prilejeme sójovú omáčku
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nakoniec pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a podľa potreby zalejeme mäsovým vývarom. Ryžu uvaríme osobitne
zmiešame s mäsom a so zeleninou a podávame priamo na panvici
na ktorej sme jedlo dusili
poliate pripravenou omáčkou. Omáčka: Sójovú omáčku a nastrúhanú mrkvu rozvaríme v mäsovom vývare
ochutíme octom a necháme na ohni zhustnúť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.