Guláš:
1 kg hovädzieho mäsa na guláš
2 cibule
olej
1 veľký paradajkový pretlak(asi 300g)
2 malé konzervy sterilizovaného hrášku(1 do gulášu
1 do ryže)
2 kocky hovädzieho bujónu
soľ
ml.čierne korenie
múka na zahustenie
1 lyžica masla
Ryža:
1 kg ryže
lyžica masti
1.5 l horúcej vody
1 PL vegety
1 cibuľa.
Navrch:
200g údeného syra
Na masti speníme nakrájanú cibuľu
pridáme nakrájané mäso na kocky
vlejeme pretlak
pomiešame
dáme bujón
čierne korenie
vodu z jedého hrášku(hrášok odložíme zatiaľ)
podlejeme vodou
dusíme domäkka.Keď je mäso mäkké
vlejeme hrášok
zahustíme múkou
osolíme.Dáme lyžicu masla na zjemnenie.
Ryža:Na masti opražíme nakrájanú cibuľu
pridáme odkvapkanú ryžu
dobre opražíme
dáme vegetu
zalejeme horúcou vodou.Pridáme hrášok aj s nálevom
osolíme.Keď ryža začne vrieť
stíšime na minimum(el.sporák 3)
zakryjeme a dusíme 40minút.Ryžu neotvárame ani nemiešame!Guláš podávame s hráškovou ryžou posypaný strúhaným údeným syrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.