400 g predného hovädzieho mäsa
100 g ementálu
50 g masti
150 g sterilizovaného hrášku
2 cibule
2 lyžice paradajkového pretlaku
30 g hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na masti a primiešame mäso. Opražíme ho
osolíme
okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom. Udusíme do polomäkka. Pridáme nasucho opražnú múku
paradajkový pretlak a dodusíme domäkka. Potom primiešame sterilizovaný hrášok a zohrejeme. Do každej porcie guláša dáme časť nastrúhaného syra a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.