200 g miešaných strukovín (hrach
šošovica
fazuľa)
100 g koreňovej zeleniny (mrkva
zeler
petržlen)
30 g masti
4 mladé póry
30 g hladkej múky
40 g krúp
čierny chlieb
1200 ml vody
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie.
Deň vopred si namočíme strukoviny do vody. Na druhý deň pridáme očistenú mrkvu
petržlen a zeler. Uvaríme domäkka a rozmixujeme
alebo pretrieme cez sito. Z masti
nakrájaných pórov a múky pripravíme zápražku
ktorú zamiešame do polievky. Pridáme krúpy
mleté čierne korenie a uvaríme domäkka. Dochutíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s malými opražnými kockami čierneho chleba.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.