100 g mladých listov špenátu
1 hlávka červenej čakanky
1 malý rímsky šalát. Dresing: 2 vajcia uvarené natvrdo
200 ml bieleho vína
2 lyžice horčice
150 ml olivového oleja
pol šálky octu
šťavu z 2 citrónov
zväzok zelenej petržlenovej vňate
pol zväzku estragónu
pol zväzku mäty piepornej
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Špenát očistíme
umyjeme a potrháme na kúsky. Takisto pripravíme aj listy červenej čakanky. Čakanku rozpolíme
hlúb vyrežme
listy umyjeme a nakrájame na kúsky hrubé asi 1 cm. Rímsky šalát preberieme
umyjeme a potrháme na menšie kúsky. Na dresing zmiešame olej
ocot
biele víno
citrónovú šťavu a horčicu. Uvarené vajcia olúpeme
nasekáme a spolu s nasekanými bylinkami zamiešame do dresingu. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom. Nalejeme na šalát
zľahka premiešame a necháme postáť v chladničke aspoň 15 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.