100 g prerastenej údenej slaniny
100 g surovej šunky
150 g nastrúhaného parmezánu
1 mrkva
100 g zeleru
1 malá cuketa
1 menšia konzerva bielej fazule
1 menšia konzerva zeleného hrášku
2 paradajky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
150 g uvarenej ryž
2 lyžice olivového oleja
1200 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
1 čajová lyžička nasekanej šalvie
1 lyžica nasekanej bazalky
1 zväzok pažítky
mleté čierne korenie
soľ.
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme šunku nakrájanú na malé kocky
cesnak rozotretý so soľou a krátko opražíme. Potom pridáme rozdrobený bobkový list. Zeleninu očistíme
umyjeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca a prikryté pražíme asi 5 minút. Primiešame fazuľu
hrášok
olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na malé kocky a uvarenú ryžu. Zalejeme mäsovým vývarom a varíme asi 10 minút. Ochutíme nasekanou šalviou
bazalkou
soľou a mletým čiernym korením. Pridáme pažítku
posypeme syrom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.