1 lyžica masla (alebo olivového oleja)
30 g veľkej suchej fazule
1200 ml mäsového vývaru
80 g cestovín
1 cukina
1 karotka
1 zelerová hľuza
2 paradajky
pol hlávky kelu
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 malý zemiak
1 lyžica čerstvo nakrájanej bazalky
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
1 štipka cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Fazuľu cez noc namočíme do studenej vody. Necháme odkvapkať a v 500 ml mäsového vývaru varíme pri výkone 490 W 10 minút. Cukinu
karotku a zeler očistíme
umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Kel umyjeme a nakrájame na rezance. Paradajky obaríme
olúpeme
odstránime stopku a zrnká a nakrájame nadrobno. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme. Pridáme 4 lyžice mäsového vývaru a maslo alebo olej a vo veľkej hlbokej nádobe všetko spolu dusíme prikryté 2 minúty pri výkone 600 W. Pridáme paradajky
bazalku
paradajkový pretlak a zvyšný vývar a varíme ďalších 10 minút pri výkone 600 W. Zemiak očistíme
umyjeme a nakrájame na kocky. Spolu s cestovinami pridáme do polievky a 15 minút varíme pri výkone 600 W. Ochutíme soľou
čiernym korením a cukrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.