400 g bravčového mäsa
nastrúhaný parmezán (alebo iný tvrdý syr)
4 až 6 paradajok (alebo 4 až 5 lyžíc paradajkového pretlaku)
1 veľká cibuľa
3 lyžice oleja
250 g špagiet
300 ml hovädzieho vývaru
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso pomelieme alebo len jemne nasekáme a chvíľu podusíme na oleji spolu s cibuľou nakrájanou nadrobno. Pridáme nakrájané olúpané paradajky a dusíme
až kým zmes nezíska tmavočervenú farbu. Potom pridáme mletú červenú papriku
osolíme
okoreníme
podlejeme vývarom alebo len horúcou vodou
premiešame a povaríme. Špagety uvaríme osobitne v osolenej vode
precedíme a necháme odkvapkať. Do stredu zohriatej misy urovnáme mäso
okolo neho uložíme uvarené špagety do tvaru venca a všetko posypeme nastrúhaným parmezánom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.