400 g mletého hovädzieho mäsa
250 g zemiakov
250 g baklažánov
maslo na vymastenie formy
250 g malých čerstvých uhoriek
3 paradajky
2 cibule
2 lyžice hladkej múky
3 lyžice bravčovej masti
800 ml mäsového vývaru
muškátový oriešok
drvený klinček
soľ.
Zemiaky očistíme
umyjeme a nakrájame na kocky. Baklažány a uhorky olúpeme a nakrájame na plátky
paradajky olúpeme a nakrájame na kúsky
cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Mleté hovädzie mäso premiešame s múkou
opečieme na masti a okoreníme nastrúhaným muškátovým orieškom a drveným klinčekom. Nakrájanú zeleninu a zemiaky urovnáme do nákypovej formy vymastenej maslom
navrch rozdelíme opečené mäso
všetko zalejeme mäsovým vývarom a dusíme v mierne vyhriatej rúre asi 45 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.