400 g teľacieho mäsa
1 vajce
2 lyžice kečupu
8 listov z bielej hlávkovej kapusty
1 cibuľa
1 lyžica masti
mäsový vývar
mletá rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame a pomelieme spolu s cibuľou. Osolíme
okoreníme a pridáme rascu. Vmiešame vajce a dobre všetko premiešame. Kapustové listy vložíme na niekoľko minút do vriacej vody
precedíme a hlúbovité časti naklepeme. Listy naplníme pripravenou zmesou
zvinieme
uložíme do ohňovzdornej misy
pokvapkáme kečupom a roztopenou masťou
podlejeme mäsovým vývarom
prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom. Podávame s opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.