6 žĺtok
pol struku vanilky
500 ml mlieka
ovocný likér
100 g cukru.
Žĺtka rozmiešame na krém s cukrom. Vanilku pozdĺžne narežme, vyškrabeme dreň a v mlieku privedieme do varu. Horúce mlieko za stáleho miešania prilejeme do žĺtkovej masy, omáčku znova zohrejeme (ale nevaríme). Ochutíme ovocným likérom. Masu prelejeme do hrnca na fondue, udržiavame v teple na variči. Podávame s jemným drobným pečivom, pieskovým koláčom, kúskami kiwi, jahody, hrozna, banánov, pomarančov, hrušiek, broskýň, jabĺk, marhúľ, jadrami orechov, čokoládou a podobne.
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.