6 žĺtok
pol struku vanilky
500 ml mlieka
ovocný likér
100 g cukru.
Žĺtka rozmiešame na krém s cukrom. Vanilku pozdĺžne narežme
vyškrabeme dreň a v mlieku privedieme do varu. Horúce mlieko za stáleho miešania prilejeme do žĺtkovej masy
omáčku znova zohrejeme (ale nevaríme). Ochutíme ovocným likérom. Masu prelejeme do hrnca na fondue
udržiavame v teple na variči. Podávame s jemným drobným pečivom
pieskovým koláčom
kúskami kiwi
jahody
hrozna
banánov
pomarančov
hrušiek
broskýň
jabĺk
marhúľ
jadrami orechov
čokoládou a podobne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.