800 g bravčového pleca bez kostí
200 g čerstvých šampiňónov
750 ml mlieka
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
6 lyžíc bravčovej masti
pol zväzku petržlenovej vňate
vegeta
lyžica rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Masť rozpálime v hrnci
pridáme cesnak rozotretý so soľou a krátko opražíme. Pridáme mäso a krátko ho opečieme zo všetkých strán. Cibuľu nakrájame na tenké plátky
pridáme k mäsu a spolu opražíme. Pridáme očistené
umyté šampiňóny a zalejeme horúcim mliekom. Primiešame nasekaný rozmarín
prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 70 minút. Potom hrniec odkryjeme a na prudkom ohni za stáleho miešania varíme tak dlho
až kým sa nevytvorí hustá omáčka. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Podávame posypané nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.