800 g hovädziny (zo stehna)
250 ml suchého bieleho vína
4 lyžice suchého sherry
2 lyžice masla (alebo margarínu)
2 lyžice rastlinného oleja
2 lyžice sójovej omáčky
1 cibuľa
1 cesnak
750 ml slepačieho vývaru.
Mäso umyjeme
osušíme a nakrájame na tenké plátky. Olej zmiešame so sójovou omáčkou a sherry. Mäso v tom poobraciame a necháme odležať asi 3 hodiny. Potom ho poukladáme do misiek. Maslo alebo margarín rozpustíme. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky. Udusíme ich do sklovita
prilejeme slepačí vývar a víno. Privedieme do varu
necháme variť asi 10 minút. Prelejeme cez sito do hrnca na fondue
necháme slabo vrieť na variči. Mäso napichujeme na vidličky a ovaríme vo vývare. Podávame s bielym chlebom
kyslou uhorkou
surovou paradajkovou omáčkou
brusnicovou šľahačkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.