700 g teľacej hrude
3 vajcia
100 g múky
250 g masti
200 g strúhanky
soľ.
Teľaciu hruď vykostíme
umyjeme a v posolenej vode povaríme. Potom mäso otrieme
osolíme
obalíme v múke
namočíme do rozmiešaných vajec alebo bielkov a obalíme v strúhanke. V panvici rozpálime masť
vložíme do nej mäso a z oboch strán prudko opečieme. Potom dáme na miernejší oheň a mäso pomaly dopražíme. Vypražnú hruď nakrájame ostrým nožom na porcie. Podávame s dusenou zeleninou a zemiakovou kašou. Uvarené mäso môžme najskôr nakrájať a potom obaľovať a vyprážať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.