500 g zrelého mohučského alebo harzského syra
250 ml vína
1 lyžica maizeny
120 ml mlieka
1 lyžica sladkej mletej papriky.
Syr nakrájame na tenké plátky. Víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák
postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme pokiaľ nevznikne rovnorodá masa. Maizenu zmiešame s mliekom a zahustíme fondue
ochutíme ho paprikou a necháme ďalej jemne vrieť na variči. Podávame s bielym alebo celozrnným chlebom
srbským šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.