120 ml šľahačkovej smotany
2 lyžice instantnej kávy
2 lyžice rumu
200 g mliečnej čokolády.
Smotanu zohrejeme (ale nevaríme) na sporáku v panvici na fondue
primiešame rozpustnú kávu. Čokoládu polámeme na kúsky
za stáleho miešania rozpustíme v smotane. Podľa chuti prilejeme rum. Fondue necháme ďalej slabo vrieť na variči. Podávame s bielym chlebom
pieskovým koláčom
piškótovým pečivom
kúskami ananásu
mesiačikmi mandarínok
dusenými kúskami hrušiek a jabĺk
figami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.